Årets Stadskärna 2022

Årets Stadskärna 2022

2010 vann vi ett pris som varit otroligt betydelsefullt för Växjö City. Den finaste utmärkelse av dom alla när det kommer till stadsutveckling, nämligen ”Årets stadskärna”. Ett bevis på att vårt samarbete TILLSAMMANS är unikt och innebär att vi ligger i framkant när det kommer till vårt framgångsrika utvecklingsarbete.

12 år har gått och vi har gjort så otroligt mycket. Vi gör mycket och ska göra ännu mer!

Tillsammans med oss, er, kommun, politik, näring… ja, alla, vill vi visa resten av landet den här unika pärlan vi bor i. Staden som har allt, utom avstånden. En skärgård mitt i skogen omgiven av badvänliga sjöar. En småstad, idrottsstad, kulturstad, studentstad, miljöstad med en centrumkärna med erkänt nationellt utbud.

Att bo i Växjö är något vi är stolta över. Och samma känsla vi kände när Lakers vann SM-guld vill vi känna över att återigen få titeln Årets Stadskärna. Vi vill bygga upp vår stolthet och känna gemenskap, glädje och stolthet över att få handla, äta och leva i den här staden.

Att se andra människor glada gör oss lyckliga. Och den här gemenskapen och glädjen behöver vi för att trivas.

Och det är just därför vi vill samla er alla, precis som vi gör inför vår efterlängtade stadsfestival, och bjuda in er på resan mot Årets stadskärna 2022!

 

 

Växjö City - en plats att trivas, träffas och leva

Tillsammans med alla våra samarbetspartners håller vi på att framtidssäkra city för att än mer möta de förväntningar på attraktionsnivå som stadskärnor kommer behöva uppfylla. Detta gör vi bland annat genom ett enormt projekt som vi valt att kalla City Visionen, där vi skall göra om stora delar av city. Följande ser ni visionsbilder som vi arbetar efter.