Konst i City

Växjö Street Art Contest - Del 2

Hösten 2020 arrangerade vi andra omgången av tävlingen ”Växjö City Street Art Contest” där vi precis som första gången,  eftersökte konstnärer, allt från erkända till glada amatörer, som skulle få chansen att få visa sin konst mitt i city på 6 stycken utvalda elskåp, som ägs av Växjö Energi, runt om i stan.  130 bidrag kom in och här är de 6 vinnande bidragen!

Vinnarna 2020 - del 2

Kungsgatan – Anton Lamme
En ko mitt i stan? Absolut! Den begåvade konstnären Anton Lamme är konstnären bakom det här vackra konstverket som ger oss en perfekt mix av stadsliv och livet-på-landet-känsla.

Linnégatan – Elaha
Ett öppet fönster med utsikt över vatten, sommar och natur piggar upp vilken dag som helst under höst-och-vinter-halvåret. Konstnären Elaha har målat den här vackra tavlan som ger oss sommarfeeling året om.

Kronobergsgatan – Bertil Lindberg
Mellan Stortorget och vackra Ekobacken i stan kan man passande nog skåda Bertil Lindbergs ljuvliga tavla som ger oss inblick i ett grönskande växthus.

Liedbergsgatan – Francisco
En bläckteckning ritad på en semester är också konst och det här mästerverket gjorde Francisco i Egypten när han tröttnat på att sola. Hur fin som helst tycker vi!

Norrgatan – Kajsa Dahl
Sprakande färger och blommor är allt ett grått och trist elskåp behöver och det har konstnären Kajsa Dahl skapat åt oss och stan som vi får glädjas av länge framöver.

Västergatan – Tessa Hjälmefjord
Att vi gillar kontraster är ingen nyhet och en tiger i stan, som hoppar in genom ett köksfönster, kunde vi bara inte motstå. Fantastiska konstnären Tessa Hjälmefjord har skapat det här oerhört fina konstverket!

Växjö Street Art Contest - Del 1

Våren 2020 gick första omgången av tävlingen ”Växjö City Street Art Contest” av stapeln där vi eftersökte konstnärer, allt från erkända till glada amatörer, som skulle få chansen att få visa sin konst mitt i city på 6 stycken utvalda elskåp, som ägs av Växjö Energi, runt om i stan.  

115 tävlande skickade in allt i från 1-20 unika bidrag var och tillsammans med en jury valde vi till slut ut 6 stycken vinnare. Sommaren 2020 sattes alla konstverk upp för er där ute att skåda! Ta en tur genom stan och gå på konstrunda mellan shopping-varven. Dom är ännu finare i verkligheten kan vi lova!

Vinnarna 2020 - Del 1

Willans Park – Astrid Marchal
Ni vet i vackra Willans Park där man kan sitta i Askelyckans trädgård och äta goda bakverk eller sätta sig på Cyrano och äta vedungnseldad pizza? Precis där kan ni skåda konstnären Astrid Marchals färgsprakande konstverk!

Klostergatan – Johan Pettersson
Här är Växjös alldeles egna pärlplatte-konstnär Johan Pettersson. Det är han som skapat  Mario-Bros konstverket som finns mitt emot lekparken utanför Pinchos på Klostergatan. 

Storgatan – Qarin Piehl
Är ni ute och strosar på stans storgata och kanske precis ska in i någon av alla fina butiker vi har i stan? Står man precis utanför Hemtex och tittar rakt fram så ser man den här färgexplosionen som konstnären Qarin Piehl gjort. 

Klostergatan – Johan Elmehag
Johan Elmehag är konstnären bakom den här fina skapelsen. En liten tankeställare och kanske en liten uppmaning till oss alla att lyfta blicken från våra telefoner. Ett viktigt budskap som kan skådas på Klostergatan, precis mitt emot Akademibokhandeln!

Bäckgatan – Emma Karlsson & Zandra Elofsson
Kanske vill man gå på en annorlunda Pokémonjakt för att hitta just det här konstverket som Emma Karlsson och Zandra Elofsson skapat tillsammans? Så fint!

Bäckgatan – Anna Nordström & Emilia Linderholm
Precis i korsingen vid Bäckgatan och Storgatan vid Speakers Corner kan man skåda fotograf-och-konstnärs-duon Anna Nordström och Emilia Linderholms vackra konstverk. Mystiskt, vackers och en naturupplevelse, mitt i stan!