Konst i City

Växjö Street Art Contest : Omgång 2

Vill Du att din konst skall bli en del av Växjö City?

Då är detta din möjlighet! 

Vare sig du är erkänd konstnär eller glad amatör, så kan ditt verk nu bli ett med citys själ och karaktär. 

Vad: 6 ganska “trista” kabelskåp i Växjö City, varav fyra ägs av Växjö Energi, skall smyckas med konst. Bilder och mått på skåpen finns i vårt Facebook-evenemang HÄR.

Nu vänder vi oss till stadens invånare och ber om er hjälp. Vad skall porträtteras på dessa?

Ett porträtt? En huvudfoting? Ett landskap? Stålmannen i klänning? Vi sätter inte några gränser för konsten! De enda begränsningarna för vad ditt tävlingsbidrag kan vara är din egen fantasi. Tror ni att Ert verk hade gjort sig bra att synas på Växjös gator, så tveka inte att skicka in! 

6 vinnande bidrag får sina verk publicerade i Växjö samt vinner varsitt presentkort på 1000 kr från Växjö City! 

 

 

 

 

Hur?

Ni har fram till den 25 september att skicka in era bidrag. Vinnarna utses av en jury och publiceras på vår Facebook den 30 september.

Alla bidrag kommer att publiceras på vaxjocity.com/vaxjo-street-art efter genomförd tävling och de vinnande bidragen kommer att koras av en jury. 

Du skickar ditt tävlingsbidrag till info@vaxjocity.com

Du kan både skicka in digitala konstverk eller bilder på fysiskt framtagna verk. 

Vinnande verk kommer sedan scannas och tryckas upp på foliering som sedan kommer fästas på kabelskåpen. Du behåller alltså originalmålningen. 

 

Villkor

  • Vi förbehåller oss rätten att inte publicera extremt opassande bidrag.
  • Bidraget måste vara Ditt, och inte någon annans verk. 
  • Vi förbehåller oss rätten att nyttja inskickade bidrag i Växjö Citys marknadsföring 
  • Hur länge konstverken kommer att sitta på kabelskåpen

Växjö Street Art Contest - Del 1

Våren 2020 gick första omgången av tävlingen ”Växjö City Street Art Contest” av stapeln där vi eftersökte konstnärer, allt från erkända till glada amatörer, som skulle få chansen att få visa sin konst mitt i city på 6 stycken utvalda elskåp, som ägs av Växjö Energi, runt om i stan.  

115 tävlande skickade in allt i från 1-20 unika bidrag var och tillsammans med en jury valde vi till slut ut 6 stycken vinnare. Sommaren 2020 sattes alla konstverk upp för er där ute att skåda! Ta en tur genom stan och gå på konstrunda mellan shopping-varven. Dom är ännu finare i verkligheten kan vi lova!

Vinnarna 2020 - Del 1

Willans Park – Astrid Marchal
Ni vet i vackra Willans Park där man kan sitta i Askelyckans trädgård och äta goda bakverk eller sätta sig på Cyrano och äta vedungnseldad pizza? Precis där kan ni skåda konstnären Astrid Marchals färgsprakande konstverk!

Klostergatan – Johan Pettersson
Här är Växjös alldeles egna pärlplatte-konstnär Johan Pettersson. Det är han som skapat  Mario-Bros konstverket som finns mitt emot lekparken utanför Pinchos på Klostergatan. 

Storgatan – Qarin Piehl
Är ni ute och strosar på stans storgata och kanske precis ska in i någon av alla fina butiker vi har i stan? Står man precis utanför Hemtex och tittar rakt fram så ser man den här färgexplosionen som konstnären Qarin Piehl gjort. 

Klostergatan – Johan Elmehag
Johan Elmehag är konstnären bakom den här fina skapelsen. En liten tankeställare och kanske en liten uppmaning till oss alla att lyfta blicken från våra telefoner. Ett viktigt budskap som kan skådas på Klostergatan, precis mitt emot Akademibokhandeln!

Bäckgatan – Emma Karlsson & Zandra Elofsson
Kanske vill man gå på en annorlunda Pokémonjakt för att hitta just det här konstverket som Emma Karlsson och Zandra Elofsson skapat tillsammans? Så fint!