Konst i City

Växjö City Street Art Contest

Våren 2020 gick första omgången av tävlingen ”Växjö City Street Art Contest” av stapeln där vi eftersökte konstnärer, allt från erkända till glada amatörer, som skulle få chansen att få visa sin konst mitt i city på 6 stycken utvalda elskåp runt om i stan.

115 tävlande skickade in allt i från 1-20 unika bidrag var och tillsammans med en jury valde vi till slut ut 6 stycken vinnare. Sommaren 2020 sattes alla konstverk upp för er där ute att skåda! Ta en tur genom stan och gå på konstrunda mellan shopping-varven. Dom är ännu finare i verkligheten kan vi lova!

Vinnarna 2020

Willans Park – Astrid Marchal
Ni vet i vackra Willans Park där man kan sitta i Askelyckans trädgård och äta goda bakverk eller sätta sig på Cyrano och äta vedungnseldad pizza? Precis där kan ni skåda konstnären Astrid Marchals färgsprakande konstverk!

Klostergatan – Johan Pettersson
Här är Växjös alldeles egna pärlplatte-konstnär Johan Pettersson. Det är han som skapat  Mario-Bros konstverket som finns mitt emot lekparken utanför Pinchos på Klostergatan. 

Storgatan – Qarin Piehl
Är ni ute och strosar på stans storgata och kanske precis ska in i någon av alla fina butiker vi har i stan? Står man precis utanför Hemtex och tittar rakt fram så ser man den här färgexplosionen som konstnären Qarin Piehl gjort. 

Klostergatan – Johan Elmehag
Johan Elmehag är konstnären bakom den här fina skapelsen. En liten tankeställare och kanske en liten uppmaning till oss alla att lyfta blicken från våra telefoner. Ett viktigt budskap som kan skådas på Klostergatan, precis mitt emot Akademibokhandeln!

Bäckgatan – Emma Karlsson & Zandra Elofsson
Kanske vill man gå på en annorlunda Pokémonjakt för att hitta just det här konstverket som Emma Karlsson och Zandra Elofsson skapat tillsammans? Så fint!